07/04/2023/

Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Bosna Hersek ve Yunanistan’ı kapsayan 5 Devleti ‘Balkanlarda Alevi İzleri’ bir otobüs ile inanç ve kültür merkezleri gezisi tek tek gezerek gerçekleştirildi.

31-Mart- 7 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen gezide, Seyyid Ali Sultan Dergâhı (Yunanistan), Harabati Baba Tekkesi (Makedonya -Tetova Kalkandelen), Sarı Saltuk Blagay’daki Dergâhı (Bosna Hersek) Balkan 13.-14. Yüzyılda kurulan Alevi Merkezleri olarak ziyaret edildi. Tura katılan Almanya’nın çeşitli şehirlerinde katılan Grup üyeleri ayrıca bölgede bulunan, Saraybosna Başçarşı, Mostar, Saraybosna köprüsü ve Karadağ’da Kotor turistik merkezlerini gezme şansını yakaladılar.

‘Uluslararası Alevi Vakfı olarak 1.400 senelik Alevilik köklerini araştırmaları çalışmalarında oldukça faydalı bir Balkan gezisi gerçekleştirdik. İnancımızın yayıldığı ve azda olsa yaşandığı ve halen de çalışan tarihi mekanlarımızı gezmek, görmek ve oralardaki manevi havayı solumaktan tüm katılımcılar memnun kaldılar. Bu tür gezileri her yıl ayrı ayrı bölgelerde gerçekleştireceğiz. Bu Alevi İnancı Araştırma ve Kültür gezilerini katılmak isteyen Canların Vakfımızı arayıp kendilerini listemize yazdırabilirler. Yer ve tarihi ortaklaşa ilgi duyan Canlar ile kararlaştıracağız’