Bazı sahte “Alevi” Trol-Internet sitelerinde, Uluslararası Alevi Eğitim Araştırma ve Dayanışma Vakfı Kurma Girişimi hakkında yeterince bilgilenmeden, kasıtlı, provakasyon içeren, art niyet içeren açıklamalar yapılmaktadır.

Bizler Tüzüğümüzde de belirttiğimiz değerler ışığında Yol yürümekte olan bir girişim olarak, bu yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde, bazı Kutsal mekanlarımızı ziyaret ettik. İlgili sitelerde yayınlanan fotoğrafların bu yıl gerçekleşen etkinliğimizin fotoğrafları ile ilgisi bulunmamaktadır.

Uluslararası ALEVİ Vakfı kurma Girişimi tamamen Bağımsız ve Kurucu üyelerin kendi olanaklarıyla kurulmaya çalışılmaktadır.
Uluslar arası bir girişim olmamız nedeniyle Alevilerin kendi kaynağı ve inanç Önderlerimizin Yaşadığı devlet ve Mekanları Araştırmak, burada yaşayan çeşitli bilim insanları ile de görüşmek son derece doğaldır.

Kaldı ki yayınlanan fotoğraflarda, örtülü kadınları gören, diğerlerini göremeyen, art niyetli bir anlayış ile karşı karşıyayız.
Yayınlanan haberlerde İran ve Şii vurgusu yapılmasını kasıtlı bir AKP ve benzeri troll provakasyondur.

Bizler; tüm dünyadaki insan haklarını, çok kültürlülüğü ve demokrasiyi savunan ve teşvik eden sosyal ve siyasi kuruluş, Hak-Muhammed-Ali çizgisini benimseyen Alevi federasyon ve dernekler ile beraber çalışmayı da hedefleyen bir ekip anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz.

Bu tür yayın yapan bazı sitelerin “yalanlarını boşa çıkarmak için Vakıf Kurma Girişimi Tüzüğümüzü www. alevi-vakfi.com Internet Sayfamızda okumaya, davet ediyoruz.

Bu tür haberleri bizim halka şefaff bir şekilde yayınladığımız internet Sayfamızdan alıp çarpıtarak SAHTE haber yapan sözde Alevi sayfaların Esasen Alevilik ile bir ilgisi olmadığını Sahte kimlikli Kurucularına kendi sayfalarına bakarak anlamak mümkündür.

Bu türlü haberler ile kamuoyu yanıltılmak istendiğinde insanlarımızın gerçeğin ne olduğuna dair direk Vakıf Kurma girişiminden bilgi almalarını önemsiyoruz.

Kamuoyunun bu tür kirli bilgilere itibar etmemesini diliyoruz.

Uluslararası Alevi Araştırma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı Kurma Girişimi

7 Ağustos 2020