x

Uluslararası Alevi Araştırma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı’mız ile Alevi Vakfı Stuttgart ortaklaşa olarak Hacıbektaş’ta Mihman Evi yaptırmak için bir ortak kampanya başlattı. Hacıbektaş Belediyesi’nin de desteklediği proje için başlatılan kampanyanın startı verildi. 264 m² ‘lik kapalı alan olarak yapılması planlanan Mihman Evi’nin Dergaha gelen ziyaretçilerin dinlenme, lokma paylaşma, sohbet etme gibi ihtiyaçlarını giderme amaçlı olduğu açıklandı.

Uluslararası Alevi Araştırma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı Eşbaşkanı Cemalettin ÖZER yaptığı açıklamada ‘‘Mihman Evi 22 Ağustos’ta yapılacak Hacı Bektaş Veli Etkinliklerine kadar bitirilip CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU katılımı ile açılış yapılması planlanıyor” dedi. ÖZER, Kampanyaya dair detaylı bilgi ihtiyacı duyanların ise web sitemizin iletişim sayfasındaki iletişim bilgilerinden alınabileceğini” açıkladı.

Stuttgart Alevi Vakfı Başkanı Adem DOĞAN ”Önemli bir ihtiyacın giderileceğini ve Mihman Evi‘nin Çilehane ve Delikli Taş ziyaretine yakın mesafede inşa edileceğini, amacın gelen ziyaretçilere hizmet olduğunu” belirti.

Uluslararası Alevi Araştırma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı Eşbaşkanı Neriman ÇATUK, Mihman Evi Projesinin yaklaşık maliyetinin 30.000€ olduğunu, Serçeşme’de yapılacak Mihman Evi’nde benim de katkım olsun diyen tüm canlara bağış yapmaları için çağrıda bulundu.

Projede işbirliği yapılan Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş ALTIOK yaptığı açıklamada, ”Yapılacak olan kapalı salonumuzun protokolünü imzaladık. Ağustos ayında tamamlanmasını planladığımız tesisimiz Hacıbektaş’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Katkıları ve desteklerinden dolayı her iki kurumumuza ve projemizi çizen İnşaat Mühendisi arkadaşımız Hüseyin ÇETİN’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Hacıbektaş Belediyesi Mihman Evi projesini kurumsal web sitesinde “Herşey Sevmek ve İnanmakla Başlar” başlığı ile duyurdu.