x

İzmir’in Kınık ilçesinde yaşayan N.K isimli genç bir kadının dört yaşındaki kas hastası kızı D. K. iki yıldan bu yana fizik tedavi görmesine rağmen kaslarında çok fazla gelişme olmaması sonucu, doktorları önemli fayda sağlayacağını düşündükleri, BİR HASTA AYAKTA TUTMA LİFTİ önerdiler. Aletin pahalı olması nedeniyle N.K. bu aletin alınabilmesi için çeşitli girişimlerde bulunmuş ama Türkiye’ de malesef bir çözüm yolu bulamamış, son çare da bir tanıdık aracılığı ile Almanya’da oturan Gazeteci Zeynel Gül yolu ile yeni kurulan Uluslararası Alevi Araştırma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı na (UADE) ulaşmıştır.

Uluslararası Alevi Vakfın Dayanışma bölümü Sorumlusu ve Eşbaşkanı Neriman Çatuk büyük bir hassasiyet ve titizlikle yaptığı inceleme sonucunda D.K’ nın özel durumuna destek kararı çıkmış ve yardım kampanyası başlatılmıştır.

Çok kısa bir süre içerisinde gerekli para bağışlar yoluyla toplandı. Ailenin İzmir’de yaşaması nedeniyle, UADE Vakfının İzmir’deki Temsilcisi Sayın Yüksel Meriç gerekli lift WOLLEX WG -L 530 Aletini ve bir adet de tekerlekli sandalyeye direkt üreten firmadan aldı.

Almanya’daki 37 Yardımsever Canların desteği ile ayriyeten D.K. nın ilerki dönemlerdeki tedavisi için de aileye maddi destek sunuldu.

Bağışlar nedeniyle D.K nın annesi N.K aşırı duygulu anlar yaşamış ve tüm bağış yapan canlara sonsuz teşekkürlerini iletti.

*Haber: Yüksel Meriç