Uluslararası Alevi Araştırma , Dayanışma ve Eğitim Vakfı olarak sizleri bu güzel inancımızı gelecek nesillere aktarmak için ortak çalışmaya devam ediyoruz.

13.09.2020 Pazar günü Uluslararası Vakıf Kurma Girişimimizin Tanıtım Kokteylini başarılı bir şekilde düzenledik. İnancımızı yapacağımız kalıcı çalışmalar ile yaşatmak ve daha ileriye taşımak için destek vermek isteyen tüm kurumları ve canları gönülden ortak çalışmaya davet ediyoruz.

Bizler, Almanya`da ikamet eden ve aynı zamanda da Alevi örgütlerinde, Kültür Merkezleri`nde, kuruluşundan beri hizmet yürüten insanlarız. Bulunduğumuz AKM`ler ve Kurumlar birlikte Alevilerin hak alma ve güncel sorunlarına yönelik çalışmaları ile çok önemli başarılara imza atmışlardır.

Son zamanlarda İnanç önderlerimizin ve İnanç tanımımızın tartışmaya açılması, sonrasında oluşan belirsizsizlikler nedeniyle bir tıkanıklığın yaşanması, toplum huzurunun bozulması gözle görülür bir hal almıştır. Bu belirsizlik ve huzursuzluk nedeniyle uzun vadeli kalıcı çalışmalar yapılamamakta, yapılan çalışmalardan da yeterli verim alınamamaktadır.

Bu gerçeğin bilinmesine karşı ne yazık ki; üst kurum yöneticilerimiz sosyal medya, basın-yayın ve her türlü iletişim yollarından, kuruluş amaçlarına uymayan tanım açıklamalarla yeni yeni gündemlerle bir olumsuz ortamı yaratarak bu çalkantılı-geçici dönemlere daha da katkı sunmaktadırlar. Geçici diyoruz çünkü ALEVİLİK öyle bir
inançtır ki; asla ikilik barındırmaz.

Bizler, bir yandan üyesi bulunduğumuz kurumlar içerisinde hizmetlerimize devam edeceğiz, diğer yandan bu tıkanıklığın ortadan kaldırılması için her türlü bilgi ve belgelerle, birinci elden araştırmalarımızla, ocaktan yetişen inanç önderlerimizle mücadelemizi sürdüreceğiz.

İnancımız üzerinde yazılan, çizilen, oynanan bu senaryoları seneler önce fark etmiş yılmadan, usanmadan HAK-MUHAMMED-ALİ yolunda mücadelemize devam etmiş, inancımızın özünü yaşamak ve yaşatmak için kalıcı çalışmalara imza atmaya özen göstermişizdir. ULUSLARARASI ALEVİ ARAŞTIRMA, EĞİTİM ve DAYANIŞMA VAKFI kurmak`da bu çalışmalardan en önemlisidir.

Tespitlerimizle bir vakfa ihtiyac olduğunu gördük ve 2016 Yılında çalışmaya start verdik. Bu Uluslararası VAKFIN kuruluşu dört senelik bir emeğin ürünüdür. Tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi inanç değerlerimizin ışığında ALEVİLİK YOL-EDEPERKAN’ ımızı yaşamak ve yaşatmak isteyen canların kendi maddi imkanlarıyla kurmaya çalıştığı bağımsız bir girişimdir. Uluslararası Alevi Vakfı hiç bir devlet kurumundan maddi kaynak almadan tüzüğümüzde belirtilen, aynı değerler etrafında bir araya gelen canların üye başına ödediği 2.500 € luk destekle oluşturuldu.

Kesinlikle altını çizerek tüzüğümüzde belirtiyoruz ki biz HER HANGİ BİR KURUMA ALTERNATİF KURULUŞ DEĞİLİZ, tam tersine tüm Alevi Kurumları İle Ortak Çalışma içinde olmak istiyoruz: Felsefemiz, tüm dünyadaki insan haklarını, çok kültürlülüğü, demokrasiyi savunan ve teşvik eden, Hak-Muhammed-Ali çizgisini benimseyen, Alevi kurum ve dernekleri ile beraber kardeşçe çalışmayı da hedefleyen bir ekip anlayışıdır. Sizleri kurumumuza ve kurucu üyelerimize yönelik suçlama yapan bazı trol sitelerin yanlışlarını görebilmeniz için Vakıf Kurma Girişimi Tüzüğümüzü www.alevi-vakfi.com internet sayfamızda okumaya davet ediyoruz. Kamuoyunun bu tür bilgi kirliliğine
itibar etmemesini diliyoruz.

Tüzüğümüzde de belirtiğimiz gibi 1.400 senelik HAK-MUHAMMED-ALİ yolunda hizmet eden Kurum ve Kuruluşlar ile ORTAK çalışacağımızı karara bağladık. Bunu yaparken her kurumun güçlü olduğu taraflarını dikkate alarak Sinerji içinde beraber çalışmak istiyoruz. BU ORTAK ÇALIŞMAYA SİZLERİ DE DAVET EDİYORUZ!

ULUSLARARASI ALEVİ ARAŞTIRMA, DAYANIŞMA

VE EĞİTİM VAKFI  YÖNETİM KURULU