Uluslararası Alevi Araştırma, Dayanışma ve Eğitim  ve Avrupa Seyyid Kureyş Ocağı e.V. ortaklığı ile Pindigeli  İmam Hüseyin dergahındaki Aşure, Kurban ve Cem erkanları tamamlandı.

Bilindiği üzere Pindigeli İmam Hüseyin Dergâhı’nın bulunduğu alanda toprak kayması sonucu dergâh yapısı riskli bir duruma gelmişti. Uluslararası Alevi Araştırma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı ve Avrupa Seyyid Kureyş Ocağı e.V. birlikte hareket ederek bir kampanya başlatmış ve kısa sürede gerekli önlemler alınarak, hem kaymayı önleyecek  istinat duvarı tamamlanmış hem de çevre düzenlemesi yapılmıştı. Dergâh için yapılan iyileştirme çalışmalarının bitmesinin hemen ardından Aşure gününe rastlaması nedeniyle Uluslararası Alevi Araştırma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nı temsilen Eşbaşkan Neriman ÇATUK ve Seyyid Kureyş Ocağı’ndan Ali ERDEM dede bölgeyi ziyaret ederek, 11 Ağustos 2022 tarihinde Kurban tığlanması, Aşure Lokması ve Cem erkanı da icra ettiler.

Dergâhın eski işlevine yeniden kavuştuğunu anlatan Eşbaşkan Neriman ÇATUK yaptığı açıklamalarda,  Duvarın örülmesi ile dergâhın önündeki alanın genişlemesi adeta dergaha bir hazine kazandırmış oldu.  Çevre köylerde cemler aşureler aynı güne planlanmış olmasına rağmen,  yaklaşık 200 kişi ile harika bir Cem yapıldı. Kurbanlarımız Hızır dergâhında tığlandı. Aşurelerimiz Hızır dergâhında pişirilip Pindigeli İmam Hüseyin Dergâhına getirildi. Çevredeki köylülerin memnuniyetlerini bildirdiklerini, Dergâha geldiğimizde Pindige halkı ve onların inançları için görünüşte küçük işlevde büyük bir hizmet yapmış olduğumuzu gördük, İnşallah buradaki çalışma ve hizmet ortamı en kısa zamanda yerine oturur. Çünkü toplum bu dergâhın açılmasını yıllardır özlemle bekliyormuş ve herkes birebir yanımıza gelip teşekkür ve minnettarlıklarını,  lokma veren tüm canlarımız da lokmalarını sundu dedi.

11 Ağustos tarihinde akşam olunca Hızır Dergâhında Cem erkanı yürütüldü. Ceme 200’ün üzerinde katılım sağlandı.

Cem Erkanı sırasında Eşbaşkan Neriman Çatuk kısa bir konuşma yaptı:

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ