x

3. yıl kutlaması 17 Aralık 2023 Pazar günü Ober-Ramstadt’ta, Malatya Fethiyeliler Derneği’nin salonunda, bir kokteyl ile gerçekleştirildi.

Kuruluş etkinliği için kişiye özel davetiyeler çıkartılıp, bu davete vakıf üyeleri, çok sayıda Alman ve Türk akademisyenler, STK yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Vakfımız; Alevi inancının güzel bir örneği olan kadın-erkek eşitliğini ‘eşbaşkanlık sistemi’ doğrultusunda sadece tüzüğümüzde belirtmekle kalmayıp, aynı zamanda bu eşitliği kuruluşundan beri daima ön plana çıkarıp, 3. yıl kutlamasında da görev dağılımını bu şekilde gerçekleştirdik.

Sunuculuğunu Hasan Demirezer’in yaptığı etkinlikte, eşbaşkanların konukları selamlaması ile açılış yapıldı. Sırasıyla; araştırma alanında Cemalettin Özer, dayanışma alanında Neriman Çatuk ve eğitim alanında Sibel Kale; üç sene içinde yapılan çalışmalardan kesitler anlattılar, istatistikler sundular ve bundan sonraki çalışma programının duyurusunu yaptılar. Kitap tanıtımından ve hazırlanmasından sorumlu Oktay Ulucan, yapılan kitap kampanyalarının önemine dikkat çekti.

Almancaya çevrildikten sonra şu anda baskıya verilen ve yakın zamanda okuyucu ile buluşturulacak olan “Handbuch des Alevitentums: Geschichte und Gegenwart der Gefolgschaft von Şah-ı Merdan Ali” adlı kitabın tanıtımını bizzat eserin yazarı olan Prof. Dr. Ali Yaman yaptı.

Prof. Dr. Ali Yaman’ın ve Doç. Dr. Servet Yaşar’ın konuk olarak katıldığı kokteyle;
Prof. Dr. Robert Langer, Doç. Dr. Mehmet Ersal, Dr. Cemal Salman, Doğan Bermek ve Murtaza Demir gibi önemli isimler de Zoom üzerinden katılıp, selamlama konuşmaları yaptılar.

Doç. Dr. Servet Yaşar, telli Kur’an’ı ile duvazlar ve deyişler eşliğinde cemlerde okunan ayetlerin yorumlarını anlattı.

Bazı misafirler, sorularına vakıf yöneticilerinin verdiği cevaplar ile -henüz yeni bir vakıf olmasına nazaran- önemli çalışmaların yapıldığının altını çizdiler. Yapılan çalışmalarda; araştırma alanında bilimin, dayanışma alanında gerekli olan ihtiyaçların, eğitimde ise başarının baz alındığını gördüklerini ifade ettiler. Alevi kurumları arasında olması gereken diyaloğu, özellikle gençlerle ilgili eğitim ve dayanışma çalışmalarını, cinsiyet eşitliğinin olmazsa olmazını temel çalışmalar ve prensipler olarak kabul ettiklerini söylediler.

Vakıf yöneticileri; gelir kaynağının yapılan çalışmalardan, kurucu üyelerinin maddi-manevi destekleri sayesinde ve yapılan bağışlardan sağlandığına dikkat çektiler. Çok kısa zamanda çok büyük çalışmalara imza atan UADE Vakfının; bundan sonra da bu çalışmaların genişletilmesi, daha çok canlara ulaşılması, araştırma çalışmalarının daha geniş alanlara yayılması ve inanç seyahatlerinin düzenli bir şekilde yapılabilmesi için, hem maddi hem de manevi daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

3. Yıl Kutlaması Fotoğraf Arşivine buradan ulaşabilirsiniz.